O Barbari Tanze

Barbara Camille Tanze se je rodila v Münchnu in odraščala v Nemčiji, ZDA in Švici. Od leta 2006 živi v Sloveniji. Barbara je zaključila magisterki študij iz solo petja ter pevske pedagogike na Conservatoire de Lausanne HEM leta 2006. Ima dolgoletne izkušnje kot operna pevka v glavnih vlogah, kot koncertna pevka ter kot igralka v različnih produkcijah po Evropi. Že od leta 2004 poučuje solo petje ter dikcijo na javnih ter zasebnih glasbenih inštitucijah.

Certifikat za 1. stopnjo MDH Breathing Coordination je pridobila leta 2014, 2016 je sledil certifikat višje stopnje. Dodatna izobraževanja je končala iz Foundations in Myofascial Release and Laryngeal Massage metode Walta Fritza ter Neuro-Vocal Method Meredith Colby. Barbara je zunanja sodelavka inštituta za Modern Vocal Training v Malagi, kjer uči funkcionalno anatomijo ter dihalno koordinacijo za učitelje petja. Leta 2020 je prispevala svoje znanje za spletni tečaj Art of Breath, ki ponuja izobraževanje na področju dihalne mehanike, fiziologije in zmogljivosti za športnike. Od istega leta naprej tudi sodeluje s The Sing Space kot Senior Vocal Coach, mentorica za dihanje in antatomijo ter učiteljica petja za operne delavnice ter z Vocal Health Education kot strokovnjakinja za anatomijo in dihanje.

Redno predava v Sloveniji in v tujini, za Akademijo za glas v Domžalah, mojstrske tečaje ArSensei, Ultimate Artists programme v Londonu, Pacific Opera Company Sydney, State Opera of South Australia Adelaide, World Voice Teachers Expo, KMH akademija za glasbo Stockholm… Od leta 2021 je predavateljica na kongresu in online tečajih Vocology in Practice ter ena od povabljenih strokovnjakinj (skupaj s Patrickom McKeownom, Rachel Goldenburg, Alanom Watsonom in Julie Moore) na Focus on Breathing kongresu BAST Training v VB. Barbara Tanze je redna gostja na raznih podcastih: Beth Roars, The Mindstrong Project, Music Mind and Movement, The Sound Singer

Zraven dela s pevci se Barbara ukvarja tudi z optimalnim dihanjem za športnike ter raziskuje učinek boljše dihalne mehanike na telesno zmogljivost. Redno sodeluje z amaterskimi in profesionalnimi športniki, organizira delavnice za športna društva in klube in od 2021 tudi izvaja metabolično testiranje z napravo PNOE v svojih prostorih. Od leta 2023 sodeluje z Mastercard®Športna akademija v Sloveniji, 2024 je uspešno zaključila 3-letni študij na Akademiji za Manualno Terapijo v Ljubljani.

Za rezervacijo termina me lahko kontaktirajte tukaj!